logo      Velkoobchod s dárkovým zbožím   Dárek znamená investici pro radost. 

» Co je lyofilizace ?

Co je lyofilizace

Lyofilizace, je jinými slovy sušení mrazem. Ovoce je sušeno hlubokým mražením a za velmi nízkého tlaku. To způsobí, že voda z ovoce sublimuje, tj. voda se mění v páru a nemrzne . Díky tomuto procesu je zachována původní struktura a chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy. Takto vysušené potraviny, jsou oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky).

Takže  - není sušení jako sušení-.   Během klasického sušení ovoce hnědne, probíhají v něm různé chemické změny a trvanlivost je kratší než při lyofilizaci, které nám umožňuje vysušit ovoce šetrněji, bez přídavku aditiv, nebo rizik chemických změn.

Výhody lyofilizovaného ovoce

  • chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem
  • potlačení oxidace vzduchem a chemických změn v ovoci
  • nenarušení vitamínů a minerálních látek (vysoká biologická hodnota)
  • lyofilizace umožňuje ošetřit plody bez přidání chemikálií a cukru
  • barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce
  • zachována sterilita ovoce